حفاظ ساختمانی و انواع مدلهای آن
زمانی که بحث امنیت ساختمان مطرح باشد، هرگونه اقدام یا تمهیداتی می تواند توجیه پذیر باشد. امروزه از روش های مختلفی برای حفظ ایمنی ساختمان استفاده می شود. از نصب دوربین های مداربسته گرفته تا راه اندازی آژیرهای هشدار دهنده و حتی درب های ضد سرقت و …
اما به اصطلاح خط مقدم حفظ ایمنی خانه، از همان درب ورودی شروع می شود. به همین علت است که امروزه حفاظ های ساختمانی محبوبیت خیلی زیادی پیدا کرده اند و خیلی از افراد برای افزایش ایمنی خانه از آنها استفاده می کنند.
اما حفاظ ساختمانی چیست؟ در این مقاله از وب سایت در ساخت، می خواهیم به سراغ حفاظ ساختمانی و انواع مدلهای آن برویم و بگوییم که هر یک از آن ها چه کاربردی دارند. در صورتی که این مطلب برایتان جالب است و یا این که تصمیم به خرید یک حفاظ ساختمانی دارید، توصیه می کنیم این مطلب را تا انتها دنبال کنید.
محتوای این مطلب:
حفاظ ساختمانی چیست؟
همان طور که از نامش نیز پیداست، این وسیله برای حفظ ایمنی ساختمان به کار می رود. خیلی از سارقین برای دسترسی به محیط منزل، از دیوار ساختمان بالا می آیند و به این صورت به داخل محیط نفوذ می کنند. اما با استفاده از این حفاظ ها که بالای درب و دیوار خارجی ساختمان نصب می شود، امکان ورود راحت و بی دردسر از سارقین گرفته خواهد شد.
البته در خیلی از موارد نصب حفاظ فقط به منظوری جلوگیری از ورود سارقین نیست. در مورد ساختمان های ویلایی که در مناطق روستایی قرار گرفته اند، امکان ورود حیوانات نیز وجود دارد. با استفاده از این حفاظ ها، از ورود هرگونه موجودی جلوگیری خواهد شد.
پس قبل از این که دست به خرید حفاظ ساختمانی بزنید، اول بررسی کنید که حفاظ مربوطه را برای چه کاربردی در نظر دارید. سپس با توجه به نتیجه ی این بررسی، می توانید یکی از حفاظ هایی که در ادامه معرفی کرده ایم را خریداری کنید.
انواع حفاظ ساختمانی
همان طور که گفتیم حفاظ ها دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم.
حفاظ شاخ گوزنی
شاید یکی از معروف ترین و بهترین حفاظ های ساختمانی، حفاظ هایی موسوم به شاخ گوزنی باشد. احتمالا شما هم در شهر محل زندگی تان یکی از ساختمان هایی که مجهز به چنین حفاظی است را دیده اید. دلیل این نام گذاری هم مدل و حالت این حفاظ است که شبیه به شاخ گوزن می باشد.
این مدل زیبایی منحصر به فردی دارد. یعنی علاوه بر ایمنی، می تواند بر زیبایی ورودی ساختمان نیز بیافزاید. هم چنین شاخ های تیز این حفاظ، امنیت ساختمان را به طور کامل تضمین می کند.
می توانید از این مدل حفاظ ساختمانی در جاهای مختلفی از ساختمان(مثل دیوار ورودی، بالکن و ..) استفاده کرد.
با استفاده از حفاظ های شاخ گوزنی می توانید اطمینان داشته باشید که امنیت خانه محفوظ خواهد ماند.
به طور کلی می توان مزیت های زیر را برای حفاظ شاخ گوزنی برشمرد:
- امنیت بسیار زیادی را برای خانه به همراه می آورند.
- شاخ های گوزن این نوع حفاظ به شدت مستحکم و مقاوم هستند و به همین خاطر امکان خم کردن آن ها وجود ندارد.
- این مدل حفاظ ساختمانی تراکم بسیار زیادی دارد. به این معنی که هیچ گونه جایی برای فرار کردن وجود نخواهد داشت و سارق امکان عبور از آن را ندارد.
- می توانید بنابر نیاز و سلیقه ی خودتان ابعاد و تراکم میله های حفاظ شاخ گوزنی را تغییر بدهید. هر چیزی قابل سفارش است. البته توصیه می کنیم پیش از هر چیزی نیاز خود را بسنجید و مطمئن شوید که این میزان از طول و عرض میله ها برایتان مناسب است.
- میله های حفاظ شاخ گوزنی به سمت بیرون خم شده اند و به همین دلیل نمی توان کنار آن ایستاد. به این ترتیب هرگونه امکان عبور سارق را از بین می برد.
کاربرد حفاظ شاخ گوزنی
از این نوع حفاظ ساختمانی در جاهای زیر استفاده می شود:
- جلوی پنجره های ساختمان مسکونی، تجاری، باغ و ویلا
- هم چنین می توان از حفاظ شاخ گوزنی روی بالکن، دیوار ورودی ساختمان، انواع فنس و نرده نیز استفاده کرد.
- عرض این محصول قابل سفارش است. بنابراین محدودیتی در استفاده از آن وجود نخواهد داشت.
حفاظ ساختمانی استیل
اگر بخواهیم یکی از بهترین حفاظ های ساختمانی برای پنجره را نام ببریم، باید به حفاظ های استیل اشاره کنیم. اصلی ترین ویژگی این نوع حفاظ ها، این است که مقاومت و استحکام خیلی زیادی دارند. بنابراین برای استفاده در محیط های امنیتی بسیار مناسب می باشند. شکل این حفاظ ها به صورت میله های گرد و از جنس استیل است که در جلوی پنجره یا بالکن نصب می شوند.
حفاظ فرفورژه
حفاظ ساختمانی فرفوژه چندین سال است که به شدت محبوب شده و تا امروز هم محبوبیت خود را حفظ کرده است. این مدل از حفاظ ها، دارای پیچ و تاب های زیادی هستند و معمولا در جلوی درب، پنجره، بالکن و …نصب می شوند. جنس اصلی این نوع حفاظ ها از آهن یا فولاد است. به این ترتیب مقاومت خیلی زیادی در برابر ضربه و فشار دارند و به راحتی نمی توان آن ها را خم کرد.
علاوه بر این، مدل فرفوژه زیبایی خاصی دارند و می تواند بر شیک بودن نمای سازه نیز بیفزاید.
بیشتر بخوانید : بانک اطلاعات ساختمانهای در حال ساخت
حفاظ بوته ای
این نوع از حفاظ ها شبیه به بوته های گیاهی هستند. البته جنس این حفاظ از فولاد یا آهن است و به همین دلیل کاملا مقاوم و مستحکم هستند. البته باید ذکر کنیم که تراکم این مدل از حفاظ ها در قیاس با شاخ گوزنی کمتر است اما به هر حال باز هم می توانند به نحو احسن امنیت ساختمان را تضمین کنند. می توان گفت که از این حفاظ ها در مناطق نظامی و شخصی بیشتر استفاده می شود.
حفاظ چوبی
یکی دیگر از حفاظ های ساختمانی که معمولا در سازه های ویلایی استفاده می شود، حفاظ چوبی است. این نوع حفاظ ها می توانند زیبایی محیط را تضمین کنند اما در قیاس با دیگر انواع حفاظ های ساختمانی، چندان مقاوم نیستند. بنابراین اگر به دنبال بهترین حفاظ هستید، توصیه می کنیم به سراغ مدل های دیگری بروید.
حفاظ نیزار
اگر بخواهیم به یکی از بهترین حفاظ های ساختمانی اشاره کنیم قطعا باید نام حفاظ نیزار را نیز بیاوریم. این نوع حفاظ ها که شبیه به یک نیزار هستند، از دو نی فولادی در هم تنیده شده تشکیل شده اند. به این ترتیب هیچ گونه امکانی برای ورود یا خروج غیر مجاز وجود نخواهد داشت.
اصلی ترین نکته در مورد حفاظ نیزار این است که از نقاط جوشکاری کمتری استفاده کرده است. به همین دلیل است که استحکام خیلی بالایی دارد و نمی توان آن را به سادگی دچار شکستگی کرد.
در واقع مدل های قدیمی تر حفاظ های ساختمانی به خاطر این که از نقاط جوش زیادتری استفاده می کردند بعد از مدتی پوسیده می شدند و به این ترتیب شکستن آن ها راحت تر بود.
حفاظ ساختمانی بانکی
اگر از کنار بانک های مختلف عبور کرده باشید می بینید که به هنگام تعطیلی از نوعی حفاظ استیل استفاده می کنند که مقاومت بسیار بالایی در برابر هرگونه فشار و ضربه دارند. این نوع حفاظ ها به خاطر جنس استیل خود، امنیت بانک را به خوبی حفظ می کنند. شکل کلی این حفاظ ها نیز به حالت میله هایی قطور است که جلوی درب ورودی و ویترین بانک کشیده شده اند.
حفاظ لیلیوم
تا این جای مقاله، متوجه شدید که هر یک از این حفاظ های ساختمانی میزان مقاومت و کاربرد مخصوص به خود را دارند اما شاید بهترین حفاظ ساختمانی که حتی از مدل شاخ گوزنی نیز بهتر باشد، حفاظ لیلیومی است. این مدل از حفاظ علاوه بر حفظ امنیت ساختمان، زیبایی منحصر به فردی نیز دارد و می توانید به سادگی از آن برای زیبایی نمای ساختمان استفاده کنید.
این مدل از حفاظ های ساختمانی شبیه به بوته ی گل لیلیوم است. به این صورت که روی میله های اصلی، انشعاب هایی از میله های تیز کشیده شده است و به این صورت هرگونه ورود و خروج غیرمجاز را غیرممکن کرده است.
می توان حفاظ های لیلیومی را با طول و عرض مورد نظر سفارش داد. هم چنین میزان تراکم آن ها نیز انتخابی خواهد بود. اگر بحث امنیت برایتان بسیار مهم است، توصیه می کنیم از مدل پر تراکم حفاظ لیلیومی استفاده کنید.
از مزایای حفاظ لیلیومی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- این گونه حفاظ ها از جنس فلزهای مقاوم ساخته می شوند. به همین دلیل است که تا سال های سال می توان از آن ها استفاده کرد و به سادگی دچار خرابی و آسیب نخواهند شد.
- می توان از حفاظ های لیلیومی روی دیوار استفاده کرد چرا که باریک اما مقاوم هستند.
- نگهداری از حفاظ لیلیومی بسیار ساده و راحت است.
- حفاظ لیلیومی نظم هندسی به خصوصی دارد و به همین دلیل عبور از آن غیر ممکن خواهد بود.
- در آخر باید اشاره کنیم که نرده های حفاظ لیلیومی به قدری مقاوم و مستحکم هستند که به سادگی نمی توان ضریب امنیتی آن ها را پایین آورد. به همین دلیل بهترین مورد برای استفاده در محیط های امنیتی می باشند.
انواع حفاظ از لحاظ کاربرد
همان طور که اشاره کردیم، حفاظ های ساختمانی یا روی دیوار قرار می گیرند یا در جلوی پنجره و بالکن!
بر همین اساس دو نوع حفاظ کلی خواهیم داشت:
حفاظ روی دیوار
این نوع حفاظ همان طور که از نامش پیداست برای استفاده روی دیوار مناسب تر است. حفاظ های شاخ گوزنی، لیلیومی، نیزار و بوته ای از این دسته به حساب می آیند و می توان از آن ها را برای ایمن سازی دیوار ورودی ساختمان استفاده کرد.
حفاظ پنجره
این نوع حفاظ ها برای ایمن سازی پنجره و بالکن به کار می آیند. با این حساب، می توان گفت که حفاظ های پنجره به چند دسته تقسیم می شوند:
حفاظ مشبک: این نوع حفاظ ها همان طور که از نامشان نیز پیداست، مشبک هستند و به این ترتیب امکان دسترسی از بیرون پنجره را محدود می کنند. البته باید دقت داشته باشید که این نوع حفاظ های پنجره ای غالبا فرم و شکل ساده ای دارند و در میان ساختمان سازان مسکونی محبوبیتی ندارند. البته این نکته، تبدیل به قاعده نشده است چرا که در حال حاضر مدل هایی از حفاظ مشبک به بازار آمده اند که زیبایی منحصر به فردی دارند و می توان از آنها برای ساختمان های مسکونی نیز استفاده کرد.
نکته اینجاست که هر چقدر فاصله ی میان این حفاظ ها کمتر باشد، ضریب امنیت بالاتر می رود.
حفاظ میله ای: یکی دیگر از رایج ترین حفاظ های پنجره ای، حفاظ هایی است که به شکل میله هایی با قطرهای مختلف ساخته می شود. می توان از این نوع حفاظ های میله ای در پشت پنجره یا بالکن استفاده کرد. بهتر است فاصله ی میان این میله ها کمتر باشد تا امکان ورود غیرمجاز کاهش پیدا کند.
چرا باید از حفاظ ساختمانی استفاده کنیم؟
حالا که با انواع مدل های حفاظ ساختمانی آشنا شدید، شاید این سوال مطرح شود که در کل، چه نیازی به استفاده از حفاظ ساختمانی وجود دارد؟ آیا با وجود درب های ضد سرقت، سیستم های هشداردهنده و دوربین های مداربسته، آیا باز هم لازم است که از حفاظ ساختمانی استفاده کنیم؟
در پاسخ به این سوال به سه دلیل مهم برای خرید حفاظ ساختمانی اشاره کرده ایم:
اول از همه این که، هر چقدر که امنیت سازه بیشتر باشد، بهتر است. متاسفانه در سال های اخیر و با پیشرفت تکنولوژی های امنیتی، سارقین نیز بیکار نمانده اند و مدام در حال کشف راه های جدید برای خنثی کردن تمهیدات امنیتی ساختمان هستند. به همین خاطر است که استفاده از حفاظ های امنیتی ساختمان، می تواند دست سارقین را محدودتر کند.
دومین دلیل استفاده از حفاظ های ساختمانی و به خصوص حفاظ پنجره و بالکن، مراقبت از کودکان در برابر خطر سقوط است. خیلی از کودکان علاقه دارند که خودشان را از پنجره آویزان کنند و ناگفته پیداست که این مسئله چه خطراتی را می تواند به همراه داشته باشد. بنابراین استفاده از حفاظ پنجره می تواند بهترین گزینه برای حفظ ایمنی کودک باشد.
در نهایت باید اشاره کنیم که استفاده از حفاظ های ساختمانی می تواند زیبایی سازه را بیشتر کند.