کف کاذب و انواع آن
یکی از مهم ترین بخش های هر خانه ای، کف آن است. این کف ها باید در عین زیبایی، استحکام و مقاومت کافی برای تحمل وزن را نیز داشته باشند. به همین دلیل است که محصولات متنوعی امروزه به بازار آمده تا این نیاز را به طور کامل برطرف کند.
در این مقاله از وب سایت در ساخت، می خواهیم به موضوع کف کاذب و انواع آن بپردازیم. احتمالا شما هم تا به حال این کف های کاذب را در ساختمان های مختلف دیده اید. اما در صورتی که می خواهید اطلاعات بیشتری راجع به این موضوع به دست آورید و یا قصد خرید کف کاذب را دارید، توصیه می کنیم ادامه ی این مطلب را از دست ندهید.
محتوای این مطلب:
کف کاذب چیست؟
اصلی ترین سوالی که باید به آن پاسخ دهیم این است که اساسا کف کاذب به چه چیزی گفته می شود؟ کف های کاذب در واقع پنل هایی هستند که با ارتفاع مشخصی روی سطح اصلی طبقات ساختمان کار گذاشته می شوند. این پنل ها از پیش ساخته شده می باشند.
سوال اینجاست که چه ضرورتی به استفاده از کف های کاذب می باشد؟ در پاسخ باید بگوییم که مثل سقف های کاذب، کف کاذب نیز برای پوشاندن سیم ها و کابل های تاسیسات ساختمانی ب کار می رود. اما می توان در جاهای مختلفی از کف کاذب استفاده کرد. مکان هایی مثل گلخانه ها، اتاق هایی که برای قرنطینه به کار می آیند، مرکز نگهداری از سرورهای کامپیوتر و شبکه های بزرگ و…
کاربرد کف کاذب
به طور کلی می توان کاربردهای زیادی برای کف کاذب در نظر داشت اما اگر بخواهیم به طور دقیق به کاربرد کف کاذب اشاره کنیم، باید از 3 جنبه آن را بررسی نماییم:
· کف هایی که برای پوشاندن کابل های تاسیسات به کار می آیند.
اگر نگاهی به سالن هایی مملو از کامپیوتر و شبکه بندازید، متوجه خواهید شد که احتمالا از کف های کاذب استفاده کرده اند.
نکته ی مهم اینجاست که کف کاذب بیشتر مواقع مقاومت الکتریسیته زیادی دارد و به قولی، ضد الکتریسیته ساکن به حساب می آید. به همین دلیل امکان حریق و آتش سوزی کمتر است.
از کف کاذب برای این استفاده می شود که محیط امنی برای کابل های شبکه و تاسیسات مختلف برقی ایجاد شود.
اصلی ترین جنس به کار رفته در ساخت کف های کاذب، پی وی سی است اما گاهی مواقع از متریال دیگری مثل لینولئوم که براق است نیز استفاده می شود.
سنگ مصنوعی، چوب یا حتی آلومینیوم نیز در ساخت کف کاذب به کار می رود.
· کف کاذب برای انتقال آب سطحی
یکی از ویژگی های برتر کف های کاذب این است که در برابر مواد شیمیایی و اسیدی مقاومت خیلی خوبی دارند. به همین دلیل است که از آن ها در کارخانه های تولید مواد شیمیایی، آزمایشگاه ها و داروسازی ها استفاده می شود.
بیشتر بخوانید : بانک اطلاعات ساختمان
جنس این کف ها معمولا دارای درز است و مشبک به حساب می آیند. هم چنین باید اشاره کنیم که جنس اصلی کف های کاذبی که برای چنین جاهایی به کار می روند، عموما از فولاد ضد زنگ یا حتی آلومینیوم و پلاستیک است. به این ترتیب می توان اطمینان حاصل کرد که این نوع کف ها در برابر هرگونه مواد اسیدی و قلیایی مقاومت دارند و به سادگی دچار آسیب و خرابی نخواهند شد.
در نهایت باید اشاره کنیم که کف کاذب در برابر رطوبت بالا نیز مقاوم است. بنابراین استفاده از این نوع کف برای محیط های مرطوب نیز می تواند گزینه ی بسیار مناسبی باشد.
· کف کاذب برای گرمایش از کف
حتما شما هم تا به حال وارد خانه هایی شده اید که به نظر می آید که گرما از داخل زمین منتشر می شود. در واقع گرمایش از کف یکی از قدیمی ترین شیوه های تامین گرمای محیط است. اما برای ساخت چنین شرایطی باید از کف های کاذب که دارای پایه های کوتاهی هستند، استفاده شود.
یکی از مهم ترین نکات در مورد چنین کف های کاذبی این جاست که نمی توان بارهای سنگینی روی آن ها قرار داد اما انتقال حرارت و گرما از طریق آن ها به سادگی صورت می گیرد.
اصلی ترین جنس به کار رفته در ساخت چنین کف هایی، سرامیک، اچ پی ال و پارکت است.
هم چنین باید در نظر داشته باشید که کف های کاذب برای گرمایش از کف، امکان جا به جایی ندارند و به صورت ثابت نصب می شوند. در ضمن عایق های بسیار خوبی برای صدا به حساب می آیند و در برابر هرگونه عوامل خارجی مثل رطوبت، مواد شیمیایی و البته حشرات موذی مقاوم می باشند.
· کف کاذب برای سبک ساختن سازه
یکی از اصلی ترین نکاتی که در ساختمان سازی باید رعایت شود، سبک بودن آن است. استفاده از کف کاذب می توان وزن کلی سازه را کاهش داد و به این ترتیب آن را استانداردتر کرد.
اگر نگاهی به برخی از غرفه های نمایشگاهی بندازید، متوجه خواهید شد که این نوع کف های کاذب استفاده کرده اند. در ضمن مقاومت خیلی خوبی در برابر بارهای جانبی دارند.
هم چنین نباید فراموش کرد که این کف های کاذب را می توان روی هر سطحی نصب کرد. حتی اگر سطح مورد نظر دارای ناهمواری های مختلفی باشد. برای نصب کف کاذب از چسب بتن استفاده می شود. به همین دلیل نیازی به زیرسازی دیگری وجود ندارد.
محیط های اداری و تجاری یکی از بهترین جاها برای استفاده از این کف های کاذب است. در ساخت آن ها از گرانیت مصنوعی، چوب و مرمر استفاده می شود. به همین خاطر زیبایی خاصی به محیط می بخشند.
در کل به نظر می آید که کف های مخصوص سبک سازی ساختمان ها، بهترین نوع کف های کاذب به حساب می آیند چرا که تمام خصوصیات مثبت دیگر کف ها را دارا می باشند و علاوه بر تمام آن ها، امکان جا به جایی آن ها نیز وجود دارد.
· کف کاذب برای بازسازی خانه
نوعی دیگری از کف های کاذب نیز وجود دارد که بیشتر جهت هم سطح سازی یا ایجاد اختلاف سطح به کار می آید. مثلا اگر تصمیم دارید محیط آشپزخانه را از نشیمن جدا کنید، احتمالا بهتر است از کف کاذب استفاده نمایید.
انواع کف کاذب
به طور کلی سه نوع کف کاذب وجود دارد که از متریال مختلفی برای ساخت استفاده می کنند:
کف کاذب آلومینیومی
این نوع کف کاذب شاید بهترین چیزی باشد که برای محافظت از محیط در برابر رطوبت به کار می آید. پنل های آماده کف کاذب آلومینیومی در سایز های 60 در 60 فروخته می شوند. خوشبختانه منابع و معادن استخراج آلومینیوم در کشور ما بسیار زیاد است و به همین دلیل کمبودی از این بابت وجود ندارد. به همین دلیل است که یکی از گسترده ترین محصولات موجود در بازار کف های کاذب، کف کاذب آلومینیومی می باشد.
بیشتر بخوانید : حفاظ ساختمانی و انواع آن
اما اگر نگاه دقیق تری به کف های کاذب آلومینیومی بندازیم، متوجه خواهیم شد که دارای سه بخش هستند:
- تایل
- استرینگر
- پایه
تایل های کف آلومینیومی سه نوع می باشند. برای انتخاب یکی از این سه نوع باید به مدل و شرایط پروژه توجه داشت.
اولین نوع از تایل های آلومینیومی از جنس پی وی سی است که آنتی استاتیک نیز به شمار می آیند. به این معنی که ضد الکتریسیته ساکن است و اجازه نخواهد داد که گرد و خاک به این داخل کف نفوذ کند.
نوع دیگری از تایل های آلومینیومی وجود دارد که از جنس HPL ساخته شده اند. اچ پی ال در واقع نوعی روکش است که از ترکیب رزین با لایه های مختلف سلولز به وجود می آید. البته به شرطی که در دما و فشار مناسب قرار بگیرند. این نوع کف کاذب نیز خواص ضد الکترواستاتیک یا همان الکتریسیته ساکن دارد.
اما بخش دیگری در کف کاذب آلومینیومی به نام پایه هم وجود دارد که عموما از همان جنس آلومینیوم هستند. به این ترتیب کل کف از جنس آلومینیوم خواهد بود.
در نهایت کف کاذب دارای یک استرینگر است که دارای یک واشر می باشد که ارتعاش گیر است. با استفاده از یک استرینگر می توان پایه ها را در جای خود قرار داد و به این ترتیب شبکه بندی درستی در زیر کف ایجاد نمود. در واقع اصلی ترین کار استرینگر این است که کار شما را منظم و مرتب جلوه دهد و نصب کف کاذب را به حالت استاندارد پیش ببرد.
کف کاذب فولادی
مشخص و واضح است که جنس اصلی کف کاذب فولادی، از جنس ورق های فولادی است که با استفاده از رنگ های ضد الکتریسیته ساکن، رنگ آمیزی شده اند. سایز پنل های فولادی کف کاذب نیز مثل دیر پنل ها، 60 در 60 سانتی متر است.
یکی از اصلی ترین دلایل استفاده از کف کاذب فولادی این است که مقاومت بی نظیری در برابر هرگونه ضربه، فشار و وزنی دارد. طول عمر این نوع کف های کاذب بسیار بالاست و تا سال ها می توانید با خیالی آسوده از آن استفاده کنید. در ضمن زیبایی خیلی خوبی هم دارند و می توانند محیط را شیک تر سازند.
از دیگر مزیت های کف کاذب فولادی می توان به مقاومت بی نظیر آن در برابر حریق اشاره کرد. حتی در صورتی که آتش سوزی رخ دهد، این کف های فولادی ذوب نمی شوند و به این ترتیب، امنیت ساکنین را افزایش می دهند.
شبکه ای که بعد از نصب پایه ها و تایل ها به وجود می آید بسیار منظم و پایدار است و هیچ گونه خدشه ای به آن نمی توان وارد کرد.
هم چنین باید اشاره کنیم که کف فولادی خود دارای روکش های متنوعی است. از جمله مهمترین روکش های کف کاذب فولادی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- روکش HPL
- روکش PVC
- روکش پی وی سی ضد الکتریسیته ساکن
یکی از بهترین روکش های کف کاذب فولادی، روکش اچ پی ال است که خواص آن بی نظیر است. به سادگی نمی توان روی این روکش خط و خش وارد کرد. همچنین ضد الکتریسیته ساکن نیز است و به همین دلیل محبوبیت فراوانی در میان مصرف کنندگان دارد. در نهایت باید اشاره کنیم که روکش اچ پی ال مقاومت خوبی در برابر گرما و حریق دارد.
به طور کلی خود کف کاذب های فولادی به دو دسته تقسیم می شوند:
· کف فولادی تو پر: همان طور که اشاره کردیم کف فولادی از تعدادی ورق فولادی و یک روکش استفاده می شود. باید بدانید که به هنگام سخت این کف کاذب، فاصله ای میان ورق فولادی و روکش ایجاد می کنند. حال ممکن است که این فاصله را با سیمان، فرمالدئید یا متریال دیگری پُر کنند که به این صورت کف کاذب توپر ساخته می شود. البته باید بگوییم که این پر کردن فاصله ی میان ورق فولادی و روکش، به وزن تایل ها می افزاید و به این ترتیب ممکن است بار مرده ی روی ساختمان را افزایش دهد. بنابراین بهتر است قبل از هر گونه تصمیمی در مورد این مسئله به خوبی فکر کنید.
· کف فولادی تو خالی: برعکس روند بالا، اگر فاصله ی میان ورق و روکش پر نشود، نوعی از کف کاذب فولادی سبک به دست می آید که اتفاقا برای ساختمان بسیار مناسب تر است و بار اضافه ای ایجاد نمی کند.
اما به هر حال باید در نظر داشته باشید که کف کاذب فولادی توخالی، مقاومت چندان زیادی در برابر وزن های سنگین ندارد. بنابراین اگر می خواهید از این کف در سالن هایی استفاده کنید که تجهیزات سنگینی دارد، بهتر است سراغ گزینه ی اول بروید.
کف کاذب گالوانیزه
یکی دیگر از بهترین کف های کاذب موجود در بازار، کف کاذب گالوانیزه است. به طور کلی فرآیند گالوانیزه به معنای پوشاندن فولاد با روی است. به این ترتیب از خوردگی و زنگ زدگی آن جلوگیری می شود. کف کاذب گالوانیزه مقاومت بسیار بالایی در برابر آسیب های مختلف دارد و می توان تا سال ها از آن استفاده کرد.
سخن آخر
در نهایت باید اشاره کنیم که کف کاذب به خاطر خواص و ویژگی های بی نظیری که دارد توانسته است محبوبیت زیادی پیدا کند. اما در صورتی که خودتان فروشنده کف های کاذب هستید، خبر خوشی برایتان داریم:
بانک اطلاعات ساختمانی وب سایت در ساخت، میتواند بهترین دستیار شما برای تجربه ی بازار بهتر و فروش بالاتر باشد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه، به وب سایت در ساخت مراجعه کنید.