کفسابی ساختمان و انواع آن

کفسابی

حتما برای شما هم پیش آمده است که بعد از بارها سابیدن کف خانه یا محل کار، باز هم به نظرتان کثیف و آلوده است و نیاز به چیزهای قدرتمندتری برای تمیز کردن آن ها وجود دارد. در چنین شرایطی است که صحبت از کفسابی ساختمان و انواع آن می شود.

بیشتر بخوانید : موتورخانه و انواع آن

در این مقاله از وب سایت در ساخت می خواهیم به سراغ معرفی کفسابی و انواع آن برویم. اگر این موضوع برایتان جالب است توصیه می کنیم به مطالعه این متن ادامه دهید.

کفسابی ساختمان

کفسابی چیست؟

کفسابی در واقع به عنوان بخشی از روش های پاک کنندگی کف ساختمان به شمار می آید. با این تفاوت که برای شستن کف از جنس های مختلف، از وسایل متفاوتی بهره می گیرد. عملیات کفسابی نیز با استفاده از یک سری دستگاه به نام ساب زن صورت می گیرد. این دستگاه مجهز به چند لقمه هستند. این لقمه ها در واقع ظاهری شبیه به آجر یا صابون دارند که روی سنگ یا هر گونه کف دیگری کشیده می شوند تا آن را تمیز کنند و برق بیندازد.

نکته ی مهم اینجاست که این لقمه ها در ظاهر و عملکرد با هم فرق دارند. برخی از آن ها برای شفافیت و براقیت سنگ به کار می روند. بعضی از این لقمه ها، مثل لقمه شماره 46 برای صاف کردن ناهمواری های کف به کار می رود.

یا لقمه شماره 60 بیشتر مواقع برای پر کردن درزها استفاده می شود. خلاصه این که برای بهبود عملیات کفسابی بهتر است از لقمه مناسب دستگاه ساب زن استفاده گردد.

انواع کفسابی

مراحل مختلف کفسابی

برای این که تشخیص بدهید روند کفسابی ساختمان با دقت زیادی انجام می شود یا خیر، بهتر است ببینید که آیا مراحل زیر صورت می گیرد یا نه:

· اولین نکته این است که بندکشی سنگ ها باید صاف و یکدست و هموار باشد و هیچ گونه فضایی میان آن ها نباشد. در این صورت می توانید مطمئن شوید که کفسابی با کیفیت بالایی صورت گرفته است.

· دومین نکته این است که همه ی بخش های کف به طور یکسان و یکدست شفاف و براق شده باشند.

· سپس باید به سراغ گوشه های دیوار بروید و مطمئن شوید که به صورت دستی، تک به تک آنها ساب خورده اند.

· در نهایت باید نگاهی کلی به کف بیندازید و ببینید که تمام ناهمواری های سنگ کف یکدست شده اند و هیچ گونه مشکلی وجود ندارد.

کفسابی برای چه مصالحی صورت می گیرد؟

در ابتدای همین متن نیز گفتیم که کفسابی ساختمان برای متریال مختلفی صورت می گیرد. این متریال ممکن است سنگ یا بتن یا هر چیز دیگری باشند. نکته ی مهم اینجاست که هر یک از این کفسابی ها با دیگری فرق دارد. در ادامه به توضیح تفاوت آن ها پرداخته ایم:

· کفسابی بتن: اگر نگاهی به سطح برخی از نقاط ساختمان مثل پارکینگ بندازید، متوجه خواهید شد که از بتن هستند. اگر لازم است که سطح بتن به همان شکل باقی بماند، از کفسابی بتن استفاده می شود. حتی اگر می خواهید که کف را تغییر دهید و مثلا آن را از کف بتنی به کف پارکت تبدیل کنید هم در ابتدا باید کفسازی بتن را انجام دهید. این کار کمک می کند که تمام آلودگی ها و روغن ها از روی کف برداشته شده و به این ترتیب برای ساخت کف جدید آماده شوید.

· کفسابی سرامیک: احتمالا یکی از بهترین و رایج ترین روش های کفسابی، مخصوص سرامیک است. چرا که سطح سرامیک را با استفاده از این دستگاه ها می توان بسیار تمیز و براق کرد. این کفپوش های سرامیکی را می توان در جاهای مختلفی مثل خانه یا مغازه های تجاری و…استفاده کرد. به دلیل همین تنوع است که متقاضیان کفسابی سرامیک بسیار زیاد هستند و طرفداران زیادی دارد.

· کفسابی پارکینگ: فرقی نمی کند که کف پارکینگ شما از جنس موزاییک باشد یا بتن یا هر چیز دیگری، چرا که با ورود و خروج مکرر خودروها به داخل پارکینگ و مشکل روغن ریزی خیلی از ماشین ها، ممکن است بعد از مدتی کف پارکینگ به شدت کثیف و آلوده شود. به همین خاطر است که خدمات ویژه ای برای کفسابی پارکینگ ها به وجود آمده تا جای لاستیک، روغن و هرگونه آلودگی دیگری را از روی کف بردارند. معمولا قیمت کفسابی بر اساس متراژ و مساحت محیط محاسبه می شود. البته جنس کف نیز در تعیین قیمت موثر است.

· کفسابی موزاییک: حتما شما هم دیده اید که کف هایی که از جنس موزاییک هستند، در برابر رطوبت و یخ زدگی به سرعت دچار شکستگی میشوند و در واقع مقاومت خیلی کمی دارند. این معضلات در فصولی از سال که هوا سرد است، زیادتر می شود و ممکن است عملا از کنترل خارج گردد. گاهی افراد روی این سطوح لیزر می خورند و آسیب های جدی ببینند. به همین دلیل است که کفسابی موزاییک می تواند انتخاب بسیار هوشمندانه و خوبی باشد. با استفاده از کفسابی موزاییک می توانید این مشکلات را برطرف کرده و به این ترتیب محیط امن تری بسازید. علاوه بر این، زیبایی موزاییک ها را نیز افزایش می دهید.

کفسابی ساختمان

انواع روش های کفسابی

حالا که با کفسابی انواع کف ها آشنا شدید، باید بدانید که این کف ها را با روش های مختلف انجام می دهند. در ادامه به توضیح هر یک از روش های کفسابی ساختمان پرداخته ایم:

بلور سازی

همان طور که در بالای همین متن اشاره کردیم، برخی مواقع ممکن است که ترک ها و شکستگی هایی روی سطح کف به وجود بیاید. این کف ممکن است از جنس بتن یا موزاییک یا سرامیک باشد. یکی از روش های کفسابی، استفاده از بلورسازی است. در این روش دو نوع ماده ی شیمیایی به نام های فلورو سیلیکات را با هم مخلوط کرده و روی کف می ریزند. سپس با استفاده از یک سری پدهای پشمی استیل داخل کف قرار داده می شود تا سطح آن یکدست و صاف شود. این بلورها حالت شیشه ای دارند و یک جور رگه ی شیشه ای روی کف می سازند. اما برای این که این بلورها به کف بچسبند، نیازمند ایجاد گرما و اصطکاک کافی است که از طریق دستگاه های ساب زن 175 دور در دقیقه صورت می گیرد. این دستگاه ها نوعی صفحه محرک مخصوص هم دارند تا بلورها به طور کامل پرداخت شوند.

بیشتر بخوانید : بانک اطلاعات ساختمانی

استفاده از دستگاه های ساب زن الماس

الماس یکی از قوی ترین و مستحکم ترین سنگ های موجود در جهان است. در این روش از سنگ الماس برای تراشیدن و سنباده زدن سطح سنگ استفاده می شود. باید از لنت هایی با قطر 3 الی 4 اینچ استفاده کنید. تعدادی دیسک نیز روی صفحه درایو دستگاه وجود دارد که در واقع سنگ را می سابند. دستگاهی که برای کفسابی این نوع کف ها استفاده می شود، باید حداقل 175 دور در دقیقه سرعت داشته باشد. در واقع عملیات کفسابی با دستگاه های ساب زن الماس، تا زمانی ادامه پیدا می کند که شفافیت و براقیت مورد نظر حاصل شود.

استفاده از پوشش های موم برای کفسابی ساختمان

همان طور که گفتیم روش های متنوعی برای شفافیت و براقیت کف ساختمان استفاده می شود که یکی از روش های رایج آن استفاده از یک موم اکریلیک مایع یا نیمه مایع، آورتان یا انواع پلیمرها است. البته این نوع مواد را باید با پاک کننده ترکیب کنید تا نتیجه ی مورد نظر حاصل شود. نکته ی بسیار مهمی که باید رعایت کنید این است که پوشش های موم برای سنگ هایی که خلل و فرج زیادی روی سطح خود دارند( مثل تراورتن) بهتر است استفاده نشود.

استفاده از پودرهای مختلف و ترکیبات متنوع

اگر می خواهید که سطح کف مورد نظر درخشان و شفاف شود، می توان از پودرهای مختلفی نیز استفاده کرد. یکی از رایج ترین پودرهای موجود، دانه های ریز آلومینیوم یا پودر ساینده ی اکسید قلع است که روی کف هایی از جنس سنگ، جوابدهی فوق العاده ای دارد.

اگر از این پودرها و ترکیبات مختلف برای روند کفسابی استفاده شود، نتیجه ای که به دست می آید شبیه به کفسابی با الماس است. اما فرق عمده ای که وجود دارد این است که پودر ساینده ی آن ها با هم متفاوت است. شما می توانید موادی مانند اگزالیک را به ترکیب تان اضافه کنید و به این ترتیب واکنشی شبیه به بلور سازی به دست آورید. برای آغاز عملیات کفسابی ساختمان با استفاده از پودرها و ترکیبات مختلف، می توانید پودر مورد نظر را روی کف بریزید. سپس کمی آب اضافه کنید تا حالتی دوغاب شکل پیدا کند. بعد از آن هم از دستگاه های کف ساب با سرعت 175 دور در دقیقه استفاده نمایید.

کف سابی

مزایای کفسابی ساختمان

تا به این جای کار با روش های کفسابی و چگونگی انجام آن آشنا شدید. اما آیا می دانید که کفسابی ساختمان و انواع آن چه فوایدی خواهند داشت. اساسا چرا این کار را باید انجام داد و با عدم انجام آن، چه چیزی را از دست می دهیم؟

در پاسخ به سوال بالا باید بگوییم که اصلی ترین مزیت کفسابی ساختمان، همان تمیز نگه داشتن و صیقل زدن کف است. اما فواید پنهان دیگری نیز دارد:

نیازی به مراقبت مداوم از کف نخواهد بود.

یکی از اصلی ترین مزایای کفسابی ساختمان این است که دیگر نیازی نیست هر روز طی و جارو به دست باشید و کف را تمیز کنید. بعد از انجام کفسابی ساختمان، تا مدت ها کف خانه یا محل کارتان تمیز و صیقلی خواهد بود و درخشش خاصی از خود ساطع می کنند. اگر از کفسابی برای تمیز کردن استفاده نکنید، آن وقت ناچار هستید به طور هفتگی و حتی روزانه، یک بار آن جا را جارو کنید و سپس گردگیری نمایید تا تمیز شود. تازه از هزینه های خرید مواد شوینده و مصرف آب نیز صرف نظر می کنیم. اما با استفاده از کفسابی دیگر نیازی به انجام مداوم این کارها نخواهد بود.

ایمنی ساختمان را بالاتر می برد.

شاید باورش برایتان سخت باشد اما یکی از اصلی ترین دلایل استفاده از کفسابی ساختمان، این است که میزان لغزش کف را کمتر کنند تا به این ترتیب خطر لیز خوردن ساکنین را کمتر کنند. هم چنین اگر روی کف مورد نظر، فرش یا موکت هم گذاشته اید، باز هم لیز می خورند و مدام جا به جا می شوند. این جا به جایی و حرکت موکت و قالی باعث می شود که شما نیز تعادل خود را از دست بدهید و بیفتید. بنابراین گاهی چاره ای جز استفاده از کفسابی ساختمان باقی نمی ماند.

طول عمر کف را بیشتر می کند.

یکی دیگر از بهترین مزیت ها و فواید کفسابی ساختمان این است که طول عمر آن را بیشتر خواهد کرد. علاوه بر این هر چقدر که ضربات مستحکم و فشار به کف وارد کنید، باز هم دوام می آورند و مقاومت از خود نشان می دهند. هم چنین فراموش نکنید که مقاومت کف بعد از کفسابی در برابر خراشیدگی و ضربه های مختلف بیشتر می شود.

زیبایی محیط را افزایش می دهد.

تماشای یک کف تمیز و براق می تواند حسابی لذت بخش باشد. اساسا خانه ای که کفی تمیز و براق داشته باشد، می تواند چشم ها را خیره کند. علاوه بر این با وجود یک کف شفاف، می توانید دکوراسیون بهتری داشته باشید و دیزاین قشنگ تری انجام دهید.

تمام این مزایا باعث شده است که خیلی از افراد به سرعت جلب انجام روش هایی مثل کفسابی ساختمان شوند.

کف

سخن آخر

اما در نهایت، می خواهیم خبر خوشی به تمام کسانی بدهیم که به نوعی با کفسابی ساختمان در ارتباط هستند. وب سایت در ساخت، با راه اندازی یکی از جامع ترین بانک های اطلاعات ساختمانی، می تواند بهترین گزینه ی شما برای رونق کسب و کارتان باشد.

این بانک اطلاعات ساختمانی، شامل تمام اطلاعاتی است که برای یک بازاریابی دقیق و درست نیاز دارید. تمام پروژه های در حال ساخت تهران، در این بانک اطلاعاتی فهرست شده اند. ساختمان هایی که بالقوه به خدمات شما نیاز دارند و می توانید با راه اندازی یک پنل پیامکی، خدمات خود را به طور مستقیم برای سازندگان و پیمانکاران ساختمانی تبلیغ کنید.

این روش می تواند شانس فروش محصول یا خدمات شما را افزایش دهد و به این ترتیب رونق بیشتری برای کسب و کارتان مهیا سازد.

در نهایت امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد.