انواع پله های ساختمانی

پله های ساختمانی

شاید از همان زمان که اولین آسانسورها ساخته شدند و راهشان را به ساختمان سازی باز کردند، خیلی از ما فکر می کردیم که دیگر دوره ساخت پله و تردد از راه پله به سر رسیده است. اما اشتباه می کردیم. به دلایل بسیار، نمی توان پله ها را از ساختمان سازی حذف کرد و همواره مورد توجه هستند.

در این مقاله از وب سایت در ساخت، می خواهیم در مورد انواع پله های ساختمانی صحبت کنیم و بگوییم که هر یک از آن ها چه کاربردی دارند و در کجا به کار می آیند. اگر این موضوع برایتان جالب است، توصیه می کنیم ادامه این متن را از دست ندهید.

پیش از این که ادامه متن را مطالعه کنید، باید بگوییم که خواندن این مقاله برای تمامی کسانی که به نوعی در کار نصب پله های ساختمانی یا فروش آن ها هستند، ضروری است. چرا که در انتهای مقاله، سوپرایز ویژه ای برای آن ها داریم.

پله های ساختمانی

معرفی انوع راه پله های ساختمانی

همان طور که اشاره کردیم، هر ساختمانی ممکن است مجهز به یک سری راه پله باشد. بسته به این که پله ها را در کدام قسمت ساختمان به کار میبریم، ممکن است ظاهرشان متفاوت باشد. در این بخش از مقاله می خواهیم در مورد انواع پله های ساختمانی صحبت کنیم. لطفا به خواندن این متن ادامه دهید.

به طور کلی دو نوع راه پله وجود دارد:

  •  راه پله مستقیم
  • راه پله مستقیم یا غیر مدور

راه پله مستقیم

در این گونه از پله ها، شکل ظاهری پله به صورت مستطیل ساده است و اندازه شان نیز در سراسر سطح یکسان است. به همین دلیل پیچیدگی خاصی ندارند. در خیلی از ساختمان ها و راه پله های ساختمانی نیز از این نوع طراحی پله استفاده می شود.

بیشتر بخوانید : حفاظ ساختمانی

اما باید بدانید که خود پله های مستقیم نیز انواع و اقسامی دارند:

· پله ی مستقیم یک طرفه: این نوع از پله ها بیشتر برای ساختمان هایی به کار می روند که طول زیادی ندارند. مثلا اگر ارتفاع طبقه کمتر از 275 سانتی متر باشد، لازم نیست که پاگرد استفاده کنیم. اما در صورتی که ساختمان بلند بود و محدودیت طولی داشتیم، حتما باید در وسط راه پله، یک پاگرد در نظر گرفت. یادتان نرود که حداقل عرض این پاگرد هم باید با عرض پله برابر باشد.

· پله های دو طرفه با پاگرد وسط: یکی دیگر از انواع پله های ساختمانی، پله های دو طرفه با پاگرد وسط است که امروزه تقریبا در هر ساختمانی یک عدد از آن ها را می توانید پیدا کنید و بسیار رایج شده اند. این پله ها معمولا دارای دو بازو هستند که هر یک از این بازو برخلاف جهت دیگری هستند. مثلا یکی از آن ها به سمت بالا و دیگر به سمت پایین حرکت می کند و یک پاگرد نیز در وسط آن ها نیز هست. طراحی این پله ها به صورتی است که فرد چند پله را طی می کند، سپس به پاگرد می رسد و با یک چرخش 180 درجه، به مسیر خود ادامه می دهد. هر چقدر که تعداد این پاگرد ها بیشتر باشد، تعداد چرخش پله ها نیز بیشتر می شود. یکی از اصلی ترین مزیت این جور پله های ساختمانی این است که در هر متراژی جا می شوند و فضای زیادی را اشغال نمی کنند. به همین دلیل مناسب ترین گزینه برای ساختمان های کوچک و جمع و جور به حساب می آیند.

· پله های دو طرفه با سه عدد بازو و پاگرد وسط: نوع دیگری از پله های دو طرفه وجود دارد که بیشتر به درد جاهایی می خورند که ازدحام زیادی دارند. مثلا محیط یک مدرسه را در نظر بگیرید که دانش آموزان مدام در رفت و آمد هستند. در چنین شرایطی پله های دو طرفه با سه عدد بازو و پاگرد وسط بهترین انتخاب به حساب می آیند. افراد می توانند یک ردیف پله را طی کرده و به پاگرد برسند. بعد از آن برای ادامه مسیر می توانند یکی از دو مسیر چپ یا راست را برای حرکت انتخاب کنند. باید بدانید که در این نوع پله ها، پاگرد وسط از بازوهای طرفین بزرگ تر است چرا که محل توقف افراد می باشد. همچنین عرض این پاگرد باید به اندازه ای باشد که تردد افراد و حمل و نقل وسایل از روی آن به سادگی صورت بگیرد.

· پله های سه طرفه با سه بازو و دو عدد پاگرد: در میان تمام راه پله های موجود در ساختمان ها، این نوع از پله های ساختمانی به درد مکان هایی می خورند که ارتفاع طبقه بلند است و طول فضای راه پله کم می باشد. به این ترتیب معماران نمی توانند پله را در دو بازو اجرا کنند. اگر هم ساختمان دارای آسانسور باشد، می توان آن را وسط سه ردیف پله قرار داد. به این ترتیب آسانسور دور پله ها می چرخد و بالا می رود.

بیشتر بخوانید : انواع پکیج

· پله های چهارطرفه: یکی دیگر از راه پله های موجود در ساختمان ها که اتفاقا کاربرد زیادی هم دارد، پله های چهار طرفه است. این نوع از پله ها در ساختمان هایی به کار می روند که محدودیت طولی وجود دارد و نمی توان پله های دو طرفه ساخت. به همین دلیل است که از پله چهار طرفه استفاده می کنیم. اساس طراحی این پله ها به گونه ای است که دارای 4 ردیف پله می باشند که میان هر دو ردیف پله، یک عدد پاگرد وجود دارد. بعد از اتمام یک ردیفه پله به پاگرد می رسیم و با چرخش 90 درجه، دوباره به مسیر خود ادامه می دهیم.

پله

راه پله های مدور یا غیر مستقیم

تا این جای مقاله، هر نوع راه پله ای که خواندید از نوع راه پله های مستقیم بوده اند که پیچ و تاب خاصی ندارند. اما نوع دیگری از پله های ساختمانی نیز وجود دارد که به شکل غیر مستقیم و مدور ساخته می شوند و بیشتر برای منازل مسکونی شیک و ویلاها کاربرد دارند. باید بدانید که اندازه ی این پله ها با کف آن ها یکی نیست و شکل های باریک شونده و متغیری دارند. در ادامه به برخی از رایج ترین انواع پله های ساختمانی مدور پرداخته ایم:

· پله یک دوم گردش بدون پاگرد: همان طور که از نامش نیز پیداست، این نوع از پله های ساختمانی مدور، پاگرد ندارند و اگر فضای محدودی در اختیار باشد، می توان از این نوع راه پله استفاده کرد. این پله ها دارای چند پله ی صاف هستند و الباقی آن ها را پله های تغییر شکل یافته تشکیل می دهند. تعداد این پله های باریک شونده هم به طراح و معمار ساختمان بستگی دارد. نکته ای که در این میان وجود دارد، این است که راه رفتن روی پله های تغییر شکل دهنده، خیلی ساده تر است و ایمنی شخص تضمین می شود. اگر این پله های یک دوم گردش بدون پاگرد را قرار است در فضای داخلی منزل استفاده کنیم، باید اندازه کف آن ها حداقل 10 سانتی متر باشد تا ایمنی کافی برای حرکت روی آن وجود داشته باشد.

· پله های یک چهارم گردش بدون پاگرد: نوع دیگری از پله های مدور در ساختمان سازی وجود دارد که زاویه ی چرخش آن ها به اندازه ی یک چهارم دایره، یعنی 90 درجه است. این نوع پله های ساختمانی نیز پاگرد ندارند و سطح کمتری در قیاس با پله های پاگرد دار اشغال می کنند. این نوع از پله ها نیز دارای چند پله ی ساده و صاف است و دیگر پله های آن را، نوع تغییر شکل دهنده تشکیل می دهد. همان طور که در مورد پله های یک دوم گردش صدق می کرد، در این نوع راه پله نیز هر چقدر تعداد پله های تغییر شکل دهنده بیشتر باشد، راه رفتن روی آن ساده تر است و ایمنی بیشتری دارد. باید بدانید که عرض این نوع پله ها باید 27 الی 30 سانتی متر باشد. اندازه کف پله نیز حداقل باید 10 سانتی باشد.

· پله های پیچ: شاید شما هم با این نوع پله ها آشنا باشید و در خانه های شیک و ویلایی با آنها رو به رو شده باشید. همان طور که از نامشان نیز پیداست، این پله ها سطح خیلی کمی را اشغال می کنند و پیچ و تاب دارند. این نوع پله ها شکل و حالت مستطیلی ندارند و کاملا تغییر شکل پیدا کرده اند. در مرکز این پله ها، یک ستون وجود دارد که کف پله های پیچ به دور آن ها بالا رفته است. این نوع پله ها را به صورت پیش ساخته تهیه می کنند و سپس در محل مورد نظر نصب می نمایند.

· پله های پیچ تزئینی: نوع دیگری از پله های ساختمانی وجود دارد که بیشتر در سازه های بزرگ و شیک به کار می رود. چرا که فضای اشغالی توسط این پله ها بسیار زیاد است اما در عوض، زیبایی بی نظیری دارند. متریال به کار رفته در این نوع پله های ساختمانی عموما از چوب یا فلز و سنگ است.

· پله های بیضی شکل: ساختمان های بزرگ و شیک ترجیح می دهند که از انواع خاص پله های ساختمانی استفاده کنند چرا که زیبایی زیادی دارند و خانه را منحصر به فرد می سازند. شاید یکی از شیک ترین پله های موجود در طراحی داخلی، پله های بیضی است که چندان رایج نیست اما می تواند بسیار شیک و خاص باشد. همچنین نصب این پله ها نیازمند تخصص و تجربه زیاد است و کار هر کسی نخواهد بود.

· پله های فرار: حتما شما هم در فیلم و سریال ها دیده اید که بعد از وقوع یک حادثه آتش سوزی یا ریزش ساختمان، ساکنین خانه از یک راه پله فلزی مدور به بیرون از ساختمان می روند. این نوع از پله ها که به نام پله ی فرار شناخته می شوند، برای خروج ساکنین از خانه به هنگام وقوع حوادث تعبیه شده است. در مواقعی که حوادثی مثل آتش سوزی رخ می دهد، ساکنین نمی توانند از راه پله های عادی ساختمان خارج شوند. استفاده از آسانسور نیز خطرناک است. به همین دلیل بهترین راهکار، استفاده از همان پله های فرار می باشد. یکی از اصلی ترین نکاتی که در مورد پله های فرار لازم است توجه داشته باشید این است که باید از جنسی ساخته شوند که در برابر آتش سوزی مقاومت کنند. در ضمن باید حتما در محیط بیرون از ساختمان و در هوای آزاد قرار بگیرند. بیشتر مواقع جنس این پله ها از فلز است.

یادتان نرود که بر اساس آیین نامه ساختمانی، استفاده از پله های فرار علاوه بر پله های اصلی در ساختمان هایی که بیشتر از 6 طبقه دارناف لازم و ضروری است. پله های فرار را نباید از جنس پیچ ساخت چرا که ممکن است سرعت خروج را کم کند. بهترین نوع پله ی فرار، پله های دو طرفه با پاگرد وسط است. به این ترتیب هم ارتباط طبقات با این پله بهتر خواهد بود و هم اینکه ایمنی افراد به هنگام خروج از ساختمان، بیشتر حفظ می شود.

بیشتر بخوانید : آبنما

سخن آخر

در نهایت باید بگوییم که هر کدام از انواع پله های ساختمانی کاربردهای ویژه ای دارند و در جاهای خاصی به کار می آیند. به همین علت است که نصب پله، کاری تخصصی و ماهرانه است و باید به دست افراد متخصص سپرده شود.

اما اجازه بدهید در مورد یکی از بهترین ابزارهای بازاریابی ساختمانی صحبت کنیم. اگر کارتان مربوط به فروش یا ارائه خدمات مربوط به انواع پله های ساختمانی است، پس باید حتما خودتان را به یک بانک اطلاعات ساختمانی مجهز کنید.

بانک اطلاعات ساختمانی شامل تمامی اطلاعات مربوط به ساختمان های در حال ساخت است. به این ترتیب شما می توانید مشتریان بالقوه ی خود را به مشتریان بالفعل تبدیل کنید و به این ترتیب بازار خود را گسترش دهید.

بیشتر بخوانید : بانک اطلاعات ساختمان درساخت

در این میان، بانک اطلاعات ساختمانی در ساخت، به عنوان یکی از بهترین و جامع ترین دیتابیس های ساختمانی می تواند بهترین مرجع شما باشد. با خرید بانک اطلاعات ساختمانی در ساخت، می توانید رونق زیادی به کسب و کارتان بدهید و یک استراتژی دقیق تبلیغاتی برای کارتان داشته باشید. اطلاعات ارزشمندی که در این دیتابیس بزرگ وجود دارد می تواند شما را مستقیما به بازار هدف نزدیک کرده و به این ترتیب، درآمد بیشتری برایتان به همراه داشته باشد.

همچنین این بانک اطلاعات ساختمانی، اطلاعات جامع و به روزی دارد که درصد خطای آن بسیار پایین است. همین امروز برای ایجاد تحول در کسب و کار ساختمانی خود اقدام کنید.